Wat heb je nodig voor +/- 2 personen

Bodem:

1 Bloemkool (+/- 600g)
90g Speltmeel, of ander meel naar keuze
40g Parmezaanse kaas
3 Eieren
snufje Zout

Topping:

2 handjes Boerenkool
140g Tomatenpuree
2 el Olijfolie
1 teen Knoflook
1/4 Limoensap
20g Parmezaanse kaas
1 bol Mozarella
Basilicum naar smaak

Pizza:-)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 220ºC
  2. Hak de bloemkool in kleine kruimels in de keukenmachine
  3. Leg de bloemkoolkruimels in het midden van een theedoek, draai de theedoek dicht en draai er zo veel mogelijk vocht uit
  4. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een grote kom door elkaar
  5. Vet de bakplaat of bakpapier in met wat olie en spreidt het ‘deeg’ hierover uit tot ongeveer 1cm dikte
  6. Zet de bodem in de oven voor ca. 25 minuten
  7. Doe de boerenkool in een kom, pers de knoflook uit, voeg de olie en het limoensap hieraan toe, goed roeren
  8. Draai de bodem om en zet hem nog enkele minuten op de grillstand terug in de oven, tot ook deze kant wat knapperig wordt.
  9. Bestrijk de bodem met de tomatenpuree en verdeel daarna de boerenkool en de parmezaanse kaas erover
  10. Zet ongeveer 8 minuten terug in de oven op 200ºC
  11. Snijd de mozzarella in plakken en voeg de laatste minuut toe aan de pizza, serveer met basilicum!

Natuurlijk kan je ook je eigen topping kiezen!
Zorg ervoor dat je niet te veel vochtige ingrediënten kiest, dan wordt je bodem zacht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.