Pompoencake

Wat heb je nodig:

200 gr Pompoen (zakje voorgesneden)
120 gr Amandelmeel
3 Eieren
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
2 el Pompoenpitten
Handje Walnoten
1 el Lijnzaad
1 el Kokosolie
1/2 tl Kaneel
1/2 tl Koekkruiden of 5 spices voor een sterkere smaak
Snufje zout
Honing / Ahornsiroop optioneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C. Rooster de pompoen met wat kokosolie 40 min in de oven
  2. Mix de pompoen, de kruiden, eieren en 1 el kokosolie met de staafmixer tot een puree
  3. Roer in een kom alle droge ingrediënten door elkaar
  4. Voeg de puree bij de droge ingrediënten, goed roeren
  5. Bak het brood 40 min in de oven (even controleren met een sateprikker)

Heerlijk als het nog warm is, met zelfgemaakte notenpasta!
Je kunt de cake 5 dagen in de koelkast bewaren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.